Har du en anläggning och är sugen på att arrangera en tävling? Skicka en ansökan via kontaktformuläret nedan med de uppgifter som önskas enligt följande text.

Det är väldigt roligt om fler vill annordna tävlingar runt om i landet så fler har möjlighet att delta. Skicka nedan i fyllt dokument till styrelsen med önskemål om datum.


Ansökan om att arrangera tävling:

Ansökan om att arrangera EXCA tävling: Vad roligt att du vill arrangera en tävling, fyll i dokumentet och maila till styrelse@swedenexcaracers.se  Så fort styrelsen eller tävlingsansvarig får klart att det funkar med datum få du ett mail och kan gå ut med propp och information och reklam, maila propp och info till oss så läggs det ut information och kontaktuppgifter på hemsidan och Facebooksidan. Årets tävlingar planeras vid årsmötet i början på året så ju snabbare vi får in datum desto bättre. Alla EXCA tävlingar registreras i USA minst 30 dagar före tävlingsdatumet och därför är det viktigt att vi får in rätt info och att om tävlingen ställs in att vi får den informationen senast en vecka innan tävlingen skulle ha varit, så vi slipper straff avgift från USA klubben. För att arrangera en EXCA tävling behöver du själv ha ett tävlingsmedlemskap med ett EXCA medlems nummer, anlita en domare som är utbildad för att döma EXCA samt få ett tävlingskompendie om hur du ska göra för att arrangera tävlingen. Kontakta Styrelsen för att få aktuell information om hur du ska göra. Att arrangera tävling kostar: 500kr som går till Sweden EXCA Racers, föreningen skickar rosetter, går ut med reklam, stöttar och ger rådgivning, skickar ut information inför tävling, samt sköter allt administrativt som resultatregistrering och poängregistreringen till USA. Tänk på att varje start kostar 5 dollar att registrera så ta med detta i beräkning av startavgiften. Föreningen i sig har i dagsläget inga krav på vaccinationsintyg eller veterinärbesiktning innan start, men det är upp till varje anläggning att bestämma vad som gäller hos er vid stora arrangemang.

Namn på Tävlingen:______________________________________________ Datum:________________________________________________________ Anläggning namn och adress:________________________________________________

Bokad domare________________________________

(utbildade EXCA domare hittar du på hemsidan)

Namn på ansvarig:______________________________________________ Adress:________________________________________________________ Telefon:_______________________________________________________

E-mailadress:___________________________________________________

För att öka tillgängligheten är det önskvärt att ha med så många Divisoner som möjligt i varje tävling, läs mer om detta i tävlingskompendiet. På vår Hemsida www.swedenexcaracers.se finner du föreningens stadgar, regelbok översatt till svenska, kontaktuppgifter, vad du behöver veta för att tävla, tävlingar samt datum för årsmöte och mycket mer. 

Observera att i alla EXCA tävlingar oavsett anläggning har domaren och tävlingsledaren rätt att utesluta ekipage som visa hälta, eller på annat sätt inte är i tävlingsbart skick.

Det gäller även deltagare som inte beter sig på ett sportmannnamässigt sätt eller på något sätt beter sig otrevligt mot sin häst eller andra människor eller djur på tävlingsanläggningen, detta enligt regelboken.

Det ska vara roligt att tävla, för alla både två och fyrbenta. Stötta och hjälp nya tävlande och supporta varandra, den trevliga stämingen på tävlingarna vill vi behålla och önskar alla en rolig tävlingsdag.


 
 
 
 

Tävlingar för 2022:


EXCA tävlingar med usa poäng i röd färg.

Träningstävlingar i grått.


8 Maj Riala Gård, Norrtälje Prova-på-tävling utomhus

Domare: Christof Bartels
Länk till propp: https://rialahastgard.se/exca-t-vling.html
Länk till FB-event: https://fb.me/e/1FJallxy7


5 juni Joxtorp, Askersund. Prova-på-tävling utomhus

Domare: 

 

19 juni, Tiddly River Ranch, Varberg   Prova-på tävling utomhus
Domare: Bill Cameron

 

EXCA  25/26 juni, Tiddly River Ranch Tävling utomhus
Domare: Bill Cameron


EXCA 6 Augusti, Kushem Gård, Knivsta  Utomhus
Domare: Jeanette Svensson


Augusti, Joxtorp, Askersund Träningstävling utomhus
Domare:

 

September CM Ranch, Träningstävling
Domare:

 

EXCA 15 Oktober, Extreme Cowboy Round Up, Askersund

Domare: Jeanette Svensson


Godkända domare i Sverige 2022:


Jeanette Svensson, steg 1, 070-6171720


Sveriges, och Europas, första EXCA tävling arrangerades i Västra Götaland, närmare bestämt i Trädet som ligger mellan Falköping och Ulricehamn den 6 Augusti 2011. Totalt var det 9 anmälda ekipage som deltog och domare för tävlingen var Bill Cameron från USA. Se bilder här!


Vill du bli domare? Vi behöver fler, välkommen att kontakta styrelse@swedenexcaracers.se för mer info.